2014. január 4., szombat

Egy átlagos nap


Arra gondoltam hogy leírom miként néz ki egy átlagos napom az állatokkal.
Azt hiszem régebben ezt már leírtam Málác úrral, de azóta kicsit változott a helyzet. :D
Amikor felébredek, ők még a konyhában vannak.
Először megcsinálom a kifutót. Minden reggel visszateszem a szobaszőnyeget ami este nincs a kutyapeluson, hogy szellőzzön. Utána berakom az aznapi dekorelemeket, fákat, köveket, zabbugákat (ez nagyon bejön).
Teletöltöm az etetőt, és kihozom Barney bébit ketrecestül. (Most, ha sikerül szerválnom egy ketit akkor csak magát az állatot). Leteszem a kifutó mellé, és beugrom a konyhába Málác úrért.
Kikapom az alvóketijéből, és zsupsz, bele a kifutóba. Aztán feltöltöm Barney szénatárát, meg adok neki szárazkaját, a régit meg kiöntöm, vízcsere mindkét állatnál, majd jön Roo baba.
Neki is vízcsere, és utána bemegyek a konyhába zöldségért vagy gyümölcsért, és adok a három muskétásnak. A tengerimalacok két lábon állva várják, Roo csak belemászik néha a tányérjába. :)
Aztán miután ez megvan jövök én. Együtt reggelizünk, ők szénáznak (a malik) amíg én reggelizem, majd dolgozni indulok. Hazajövök, megnézem minden rendben van-e velük, attól függ van-e itthon elég kaja, akkor adok nekik egy kis darab uborkát vagy répát. Pár óra múlva jön a napi ölpercek, ami most már ugyebár rendszeres, ekkor van az átvizsgálás is, hogy minden rendben van-e.
Majd szaladgálnak kicsit a ketijükben és kiveszem Barneyt az ölembe, kiválasztjuk az aznap esti ételét, és miközben töltöm bele a táljába, ő az ölemben szagolgatja esetleg eszegeti. Szénatartófeltöltés, és a tiszta fürdőszobaszőnyeg, melyről le van söpörve a kaki. Bent felrakom Málác úr ketrecére Barney ketrecét. Ekkor ő mint valami jelre, felágaskodik a ketiajtóra és kíváncsian dugja oda rózsaszínű orrát, hogy hol a kaja. Amit persze meg is kap. Ez már rendszeressé vált, és az is érdekes, hogy míg kint rögvest kikapja a kezemből, bent az alvóhelyen olyan ímmel-ámmal teszi ezt! Ezután kimegyek a szobába Málác úrért, lebontom a kifutóját, és kiveszem őt, beteszem az alvóketibe Barneyé alá. Ott ő nekiesik a kajának, míg egy szinttel feljebb már Barney is eszik. :) Nappal meg mikor járok-kelek körülöttük meg dolgom van, akkor néha szoktak főleg, ha a konyhában vagyok uizni, és ált. Barney kezdi...ilyenkor, ha kikukkantok, négy mancs a rácsokon áll és két orr szimatol. Máskor meg mikor tévézek vagy alszom délután, ők is alszanak, vagy szénáznak. Szóval egy jó kis csapatot alkotunk így külön-külön.
Most emiatt meg is akadt bennem a "hogyan keressünk új otthont Barney"-nak ötlet, mert nem tudok rá úgy gondolni, mint egy olyanra aki elmegy innen! Tudom lefixáltam a malacmentősökkel meg minden, de nincs szívem elküldeni őt! Most mit tehet róla, hogy nem jön ki Málác úrral?! Erről ő nem tehet. Egyébként kezd kis akaratos izé lenni, már nem olyan kis kedves, de nem baj. :)
Ma pl. internezett:

Azt írta, hogy

vvvvvvv

:)

Szóval most úgy tűnik nem fogok megfutamodni ettől a kudarctól ami az összeszoktatásnál ért, és küzdök vele/velük. Azért írtam a malacmentős hölgynek is akivel lebeszéltem Barney átvételét, hogy ő mit gondol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése