2014. április 17., csütörtök

A tengerimalac és más állatok viszonya


Mielőtt nekikezdenék a posztnak, elmondom a rövid Málác úr híreket:
Nem viseli meg a hidegfront ami elérte az országot, és egész vidám, a szőre csillogó lett!
(Nem tudom a grépfrút/citrom gyümölcsétrendnek köszönhető-e (természetesen ezek a gyümik csak KIEGÉSZÍTŐK a táplálkozásában), de egyre szebb lesz a szőre!!!)
Egyszer csak elérem a selymes szőrt... Ilyet:

Most pedig térjünk rá a mai poszt témájára!

1. Kutya találkozása tengerimalaccal:



Igen, a mindenféle szirupos (kutya öleli, nyalogatja, szagolgatja) tengerimalac-kutya találkozás a valóságban főleg ilyen. A kutyám nem sokat tökölődött volna vele, felkapta volna, és megrázta, majd a kinyúlt kis állatot kibelezte volna. De ő a sündisznók nagy réme is volt, egy igazi Gyilkos Mókus. :) :P

2. Macska és tengerimalac találkozása:



A videó készítője írta, hogy a videóban látható lánymalaca együtt élt egy másik nősténnyel, de mindig verekedtek, ezért most ez a malacka egyedül él, s nagyon jól elvan. (Mondjuk a kondiján látom, hogy nem beteg). Viszont hogy visszatámad a macskának, ez is milyen ritka egy tengeriröfinél!!! :) A macsek viszont a film vége felé milyen ideges lesz... :D

3. Nyúl és tengerimalac együtt:



A 0:26 másodpercnél a csaj hogy simogatja a malacka állát. Ha én ezt tenném Málác úrral, a következő pillanatban nem lenne ujjam! :-o :-P
Málác mikor hallotta e tortie színű malac uizását, előbújt a rejtekhelyéről. :) (Pedig amíg még nem volt Barney, addig SOHA nem reagált más malacokra a youtuberól...)

Ez a videó a címében érdekes csak:



E videó készítője is összeereszti a nyulával a malacot. De a két állatfaj testbeszéde teljesen más!
Ráadásul a nyúl simán megrúghatja a malacot, aki egy ilyen rúgásba akár bele is halhat!
Sosem szabad tengerimalacot és nyulat együtt tartani egy ketrecben!
(Anno amikor Punky-t hoztam a kereskedésből ez is egy szempont volt nálam, hogy a kicsi Málác urat megmentsem a benga nagy nyulak mellől, akikkel össze volt zárva még egy malacka társával...)

4. Tengerimalac és aranyhörcsög:



A kedvenc részem az amikor a malac átgázol a hörin. XD
Ez persze csak gonoszkodás, igazából sajnáltam a hörcsögöt! :(
E videón is látszik, hogy ezek a rágcsálók igazából nem tudnak mit kezdeni a másikkal, a közös testbeszéd hiánya miatt...lásd: Nyúl és tengerimalac.

5. Görény találkozik tengerimalacokkal:



A görény ragadozó, a tengerimalac meg zsákmányállat. Ezért e két fajt összetenni akár egy "játék" erejéig is, nagy tudatlanságra vall! Az lehet, hogy a görke csak játszik, de ez a tengerimalacoknak hatalmas stresszt jelent! Ők nem tudják, hogy a görény csak játékszernek nézi őket! Egyébként is simán megsebesítheti a tengerimalacokat, vagy akár meg is ölheti őket!

6. Tengerimalac és hullámospapagáj:



Az első videón a tengerimalac kicsit tart a tollas barátjától, de a második videóban egész jól elvannak egymással. Ez persze megtévesztő. Ugyanis állítólag a tengerimalacok nem szeretik a hangos csipogást, csiripelést. Nos, ma is megfigyeltem, hogy amíg kint a madarak trilláztak és csirpegtek, Málác úr mélyen aludt. Ennyit arról, hogy zavarják őket a madarak által kiadott hangok. Most is mikor lejátszottam neki papagájhangot, tökre feldobódott, bár az is igaz, hogy most (jelenleg 19.32 van) van a lefekvési ideje, és már jól tudja, hogy lassan jön a kaja és a "jó meleg ágyikó" azaz megy be a konyhába az alvóketrecébe. :)

7: Tengerimalac és patkány találkozása:



Erről régen azt olvastam, hogy a patkány támadja a tengerimalacot, ha összeeresztik őket.
Viszont több patkányos-malacos videót is megnéztem és egyiknél sincs "rat attack", sőt inkább ápolja, tisztogatja a malacot, minthogy nekiugorjon. Mégis, a felvételek többségében tudomást sem vesznek egymásról. Ráadásul a patek éjszakai állat, míg a tengeriröfi az főleg nappali.

8. Degu és tengerimalac:



Ahh, degu! Imádom a degukat! Viszont a malaccal itt úgy tűnik kijönnek, de a valóságban egy ismerősöm malaca és a deguk összeverekedtek. Nálam is a degu belekapott a malac orrába anno, pedig rács választotta el őket. Ez sem egy ideális párosítás, főleg, hogy a malacok talajlakók, míg a deguk szeretnek a magasban tanyázni.

8. Sündisznó és bébi tengeridisznók:



Mostanában Marutaro óta szemezgetek a sünikkel, de nem kellenek. Esti állatok, akkor én meg alszom, és Málác úr úgyis megutálná, ha megszúrná az orrát a tüskéivel...
Ráadásul a sünök elég drágák. :( A videóban a rozettás malacbaba milyen bátor! :)))

9. Szakállas agáma és tengerimalac:



Ez a videó azért volt érdekes számomra, mert még nem láttam ennyire nyugodt agámát!
A malac meg tipikus Punky, mert ő is össze-vissza rágja a gazdáját... :P :)))

10. Szárazföldi- meg víziteknős és tengerimalac:



Az első videón egy mérges szárazföldi teknős látható aki kergeti a tengerimalacokat, mert azok mindig megeszik az orra elől a salátáját. (Salátát nem adunk tengerimalacnak, mert sok a vegyszer benne!).
A második videón viszont a víziteknőst a tengeriröfi terrorizálja, és rágcsálja. :)
Málác úr is ezt csinálta (rágcsálás) Roo-val, itt egy régi videó róluk:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése