2013. szeptember 15., vasárnap

Terraplaza 2013 Szeptember


Ma volt szerencsém részt venni életem első Terrarisztika Börze rendezvényén.A Syma csarnokban is most voltam először. Ahhoz képest, hogy hatalmasnak írták, szerintem nem volt ANNYIRA nagy... :S
Rengeteg ember volt, családok, egyedülállók, nők, férfiak, gyerekek, kutyák...
Sok piercinges, tetkós embert láttam, úgy látszik aki szereti a hüllőket, kígyókat, békákat stb... az a testmódosításokat is szereti. :)
A bejáratnál lévő folyóson voltak a malacok, mert Tengerimalackiállítás is volt.
Ott összetalálkoztam 3 ismerőssel is. :)
Mire nem jó egy börze, nem?! :)
De én azért mentem el B-vel és J-vel, hogy a terraristák állatait szemléljem, hiszen otthon nekem van Málác úr...őt nézegethetem egész nap, ha akarom, és végülis mindegyik malacnak ugyanolyan arca van. :)Ezen képeken látszik, hogy olyan kisfiús arca lett Málác úrnak, hogy levágtam a "haját". ;)

A Börzének egy célja volt, hol tudok olcsón görögteknőst szerezni, mert az állatboltokban horribilis áron adják őket!!!
De itt is csak kicsivel volt jobb az arány, volt 18 ezerért, de 15-ért, és 14-ért is... 14-ért egy szegélyes teknős és mór teknős HIBRID példány volt, ez mondjuk tökre érdekes. :) Nem fajtatiszta teki. :D Általában 13 ezer volt a teknős ár, de én ennél olcsóbbat találtam. ;)
Egy vidéki tenyésztőt, melynél volt egy 26-os számmal jelölt példány. Eredetileg mikor megjelentünk, egy 18-as sorszámú versenyző, egy lányteki száguldott felénk, de én nem akartam lányteknős, a tojásrakás miatt. Nekem szinte a degu kivételével hím nemű állataim voltak. :) Aztán megnézegettük még a többit is, a 26-os nagyon vonzott, többféle okból, amik nem publikusak. :P Az, hogy fiú volt és élénk mozgású, feltette az i-re a pontot! Megvettük, vettem hozzá port, amit a pasi "vitaminpornak" nevez, de szerintem sima ledarált szépiacsont. :D Teknősöm ami szárazföldi, még sosem volt, de gyerekkorom óta vágytam rá. Elneveztem ROO-nak.
Ezt a nevet már rég kinéztem magamnak, és most sikerült végre megvalósítanom. Málác úrnak így lett egy zöldevő-vetélytársa. Természetesen külön laknak, Roo egy kimustrált akváriumban. :)
Egyébként három hónapos, és érdekes viselkedésű. Mikor hazaértünk, gyorsan beszórtam a tőzeget, és rátettem a szikláját, ami alvószikla is, mert a belsejébe bele lehet bújni.
Előtte már a visszaúton eszegette a szalvétát ami a dobozon volt, amitől szívrohamot kaptam, mert nehogy bélelzáródást kapjon. Szerencsére nem lett baja. (Vagyis remélem...)
Málác úrnak vettem céklát, amit befalt, lásd képek alant:
Roo a társaival a kiállításon:A szállítódobozban:Otthon, háttérben Málác úrral:Ezután betettem a lakhelyére, ahol elmászkált, felfedezte az új élőhelyét, majd bement a sziklájába, ahol bevackolta magát a kókuszháncsba, és elaludt. Előtte adtam neki céklát, megszórva a porral, de túl kemény volt neki, ezért a céklát odaadtam Málácnak, de ő a por miatt meg nem nyúl hozzá... :P Aztán kígyóuborka darabot adtam porral vegyítve, de alszik, és nem tud róla. Víz is van kitéve neki tálkában. :)Ez egy szoktatóterrárium, és minden nap ki lesz engedve mászkálni. De majd nagyobbra cserélem, ha nagyobb lesz. Az első hét a rizikós, mert ha addig nem eszik, nem iszik, végzetesen legyengülhet. De én optimista vagyok és remélem Roo minél tovább fog élni velünk! ;)
Ámen

A kiállítás képekben:


treenke's Terraplaza album on Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése