2013. augusztus 19., hétfő

Malacpiknik B. szempontjából



Mandy: agility malac

Punky: nyugi-bugi malac

Mielőtt összeengedtük malackáinkat, úgy gondoltam, Punky lesz a domináns. Erre J-t is felkészítettem előre, hogy ne bánkódjon, ha malackája (Mandy) kap egy-két pofont, valószínűleg ő lesz az alárendelt.
A megbeszélt hurcolócsere megvolt, szimatoltak nagyokat egymás hordozóiban, aztán lenyugodtak, és kiengedtük őket. Punky ügyes málác, gazdája (TR) hívó szavára ki is jött elég gyorsan. Mivel Mandy nincs így betanítva (de ami késik, nem múlik) őt egy zellerszárral kellett kicsalogatni. Az elején békésen fordultak egymáshoz, csipogtak, berregtek, szaglásztak. Aztán elkezdték körtáncukat járni. Körbe-körbe, egymás alatt, felett. Az elején tényleg úgy tűnt, hogy minden papírforma szerint halad. Igaziból nagyon jól viselték az összeeresztést. Semmi harciaskodás, semmi egymásnak ugrás. pedig TR hozott is egy kis rácsot, hogy ha ezek egymás torkának ugranak, akkor azzal gyorsan szét tudjuk őket választani. Körtánc után eszegettek- nem keveset- szinte majdnem az egész zöldségtálat bepuszilták. Aztán megint kezdődött minden elölről. Punky kezdte megunni, Mandy viszont lévén egy aktív malacka, egyfolytában piszkálta Őt.  Ekkor már fordult a kocka, és Mandy került fölénybe. Volt fogcsattogtatás, és Mandy- nak az összes szőre felállt a hátán. Ilyet még sosem láttam tőle. Gondolom a fölényét próbálta mutogatni. Ekkor némi barikáddal szétválasztottuk őket. Jött a béke és nyugalom. Megkeresgélték a maradék elemózsiát, és falatoztak, majd elfeküdtek. Punky bement a házába és lepihent. Elfáradt szegényke. Mandy a rönkbújóban pihent egy kicsit. Amikor Punky egy idő múlva előjött, akkor Mandy rögtön odament az elválasztóhoz, és szaglászni kezdte, meg át akart menni. Ezt előbb-utóbb meg is engedtük. Nagyon mókásak voltak, amikor a rönkbújóba egyszerre ketten akartak bemenni. Ugyanazon oldalról, és ellentétes oldalról is próbálkoztak. Persze az lett a vége, hogy leborult róluk a bújó. Végül oda - vissza futkorásztak egymás hurcolójába, de inkább úgy mondanám, hogy Mandy kergette Punkyt, szegény meg menekült előle. Egy idő múlva, ennek véget vetettünk hatalmi erővel. Punky beszaladt a saját hordozójába, és bezártuk (azt hiszem ő örült ennek, lévén egy kis nyugalomra vágyott már), és Mandy is erre a sorsra jutot. Viszont (jól megérdemelten) kapott egy maflást Punky-tól. egy kicsit vérzett is, de este lekezeltem Bepanthen + -al.
Mára semmi nyoma.
PS:
A rönkbújót csak másnap kapta vissza a ketrecébe. Betettem, elkezdte szaglászni, megérezte rajta Punky szagát. Erre úgy elkezdett uizni. Úgy láttam nem lenne ellenére még egy kis közös mókázásnak. Bár, lehet, hogy Punky nak kell egy kis idő, míg feldolgozza az eseményeket
;)  
Összességében jó kis délután volt, malacaink úgy viselkedtek, ahogy egy malacnak ilyen helyzetben viselkednie kell. Kíváncsian várom a következő malac-talit. Vajon visszaveszi Punky  - az egyébként neki járó – domináns szerepet?
Folyt. (remélem) köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése