2013. augusztus 18., vasárnap

#80 Manly Games by Punky and Mandy


bemutatja:

Férfias Játékok


- Szereplők: Punky és Mandy
- Statiszták: TR, B és J (avagy BJ :))
- Időpont: 18.08.2013. 2:00 PM-5:00 PM

Punky:



Mandy:



Punky egy éves sheltie, Mandy hét hónapos american crested, mindketten tengerimalac (ivaros) hímek, és egykékként élnek gazdáikkal.
Gazdáik összeismerkedtek egy tengerimalacfórumon, és elhatározták, hogy összeismertetik  a két malacot egymással.
Az időpont adott volt, az időjárás Istenei is a szabadtéri malacpikniknek kedveztek.
 Megérkeztünk a helyszínre, mindkét malac a szállítóboxában kuksolt, de szimatoltak, mert megérezték egymás szagát.
Ahogy megbeszéltük B-vel, kicseréltük a malacokat, Punky hordozóját Mandy foglalta el, és vice versa.
Ez a szagcsere miatt volt fontos. Mindketten élénken érdeklődtek, amikor bekerültek a másik szállítóboxába,majd lenyugodtak, és nézelődtek kifele, eszegettek.
J, B kislánya folyamatosan etetni akarta őket, és az elején mindkettő falt, mint a veszedelem. :) (De elég hamar eltelitődtek, és le nem ment már semmi a torkukon).
Olyan negyed óra múlva elkezdtük az összeengedést, mikor láttuk, hogy mindkét tengerimalac nyugodt.
Kinyitottuk a hordozókat. Mandy úgy röppent ki belőle, mint egy madár, és ment kaját keresni, Punky is követte a példáját, és eszegettek amit találtak (uborka, zeller, sárgarépa, széna...). Aztán eljött az egymásra csodálkozás pillanata, hogy nini, ez egy másik malac!
Jött a hátsófertály szaglászás, és az elején Punky tűnt dominánsnak, ő berregett, és riszált, Mandy kissé félszeg volt.
Egy darabig...majd megfordult az állás. Ugyanis Mandy elkezdte bökdösni Punky nyakát, fellökte a hátsó lábait, szóval átvette a hatalmat felette. Berregett...Punky meg szaladt. Menekült, pedig pár perce még ő akart Mandyra mászni, de a kocka megfordult. Mandy zaklatni kezdte Punkyt, aki általában menekült előle, de láttunk egy popcornozást is tőle, szóval lehet tetszett neki egy kicsit. Volt visítás is sajnos, de csak pár másodpercre. Mandy minden szőre égnek állt, és mikor Punky befutott a szállítódobozába, Mandy is utána robogott. Végül megelégeltük ezt, és egy ráccsal elválaszottuk a feleket. Ekkor mindkettő megnyugodott, és falatozni kezdtek.
Punky elmerülten eszegetett, meg feküdt a boxa előtt, közben minket nézett. A túloldalon Mandy ugyanezt tette, de amint látta, hogy a másik kijön-bemegy a hordozóba, ő is berregve ment a ráccsal párhuzamosan. Mandy testesebb kicsit, mint Punky, és lehet a testi ereje az oka a domináns szerepének. Mindkettő tömény tengerimalacszagot árasztott. B-nek csak a keze megszaglászása után jutott tudomására ez a szag, de én a levegőben is éreztem. Ezek a jelölések miatt voltak amit a szőnyegen tettek.
Amikor megint összeengedtük őket, egy ideig békesség volt, majd megint jött a kergetőzés. Punky beugrott Mandy szállítójába, mi meg bezártuk amazt az oroszlánfejűébe.
Mandy folyamatosan rágta a rácsot, és ki akart jönni, Punky meg szépen elfeküdt a szállítóban, és pihent. Végül kiengedtük Mandyt, aki odaszáguldott a szállítóboxához, és be akart mindenáron menni, úgy uizott, mikor a kaját szokták várni, és közben böködte a box ajtaját. Punky is odament a rácshoz, és egymás orrát szagolgatták, rágták a rácsot. Végül kinyitottuk az ajtót, Mandy visszakergette oda Punkyt, és ekkor összezörrentek, mert az enyém megunta a vegzálást, odakapott a fiatalabbnak, így szegény Mandynak lett egy sebe az ajkánál, ahol anno kiskorában Málác úrnak. Amikor ez megtörtént, mind a kettőt bezártuk a saját helyére, Málác úr azonnal elfeküdt, Mandy továbbra is izgatott volt, rágta a rácsot, majd megnyugodott ő is.
Az egész eseményt én úgy éltem meg, hogy meglepődtem, hogy Málác úr milyen kis nyuszi malac. Kifejezetten passzívnak mutatkozott, és csak akkor kapott oda Mandynak amikor elszakadt nála a cérna, de úgy érzem jogos önvédelemről volt szó. Mandyt eddig is karakán malacnak ismertem meg B leírásai alapján most se csalódtam benne.
Miközben ezek az események zajlottak, körülöttünk is kialakult egyfajta élet.
Gyerekek suhantak el mellettünk a rollerjükkel, és közben azt mondták: konyhamalac!
Mások tengerimalacot mondtak. Két néni meg azt kérdezte:
- Mik ezek, nyuszik?
:D
De volt egy gyerek is, aki ránkakaszkodott, hogy ő neki görénye van, és mindig összehasonlította a görényeket a tengerimalacokkal, ami azért érdekes, mert az egyik növényevő, a másik ragadozó. Az emberekkel való viszonyban is érdekes dolog történt, mert mikor jöttek az idegenek, Málác úr betűzött a szállítóboxába (akkor el voltak szeparálva éppen a ráccsal), míg Mandy kiváncsian odaszagolt, és hagyta megsimogatni magát. Amikor a két néni jött, Málác szintén köddé vált, de Mandy is a kis faalagút alatt pihent. Ez azért érdekes, mert kiskorában Málác urat terápiás malacnak akartam nevelni, de Mandy ezerszer alkalmasabb rá, mint ő!
Mikor hazaértünk, Punky egy kis kajakutatás után azonnal elpihent, mivel ma azért elég sok élmény érte! Mandynak ez volt az első szabadtéri fellépése, és ő nagyon jól viselte ezt, nyoma se volt a "kuksolunk, mint szag a fűben" akciónak, amit a tengerimalacok általában elkövetnek, bár most az is igaz, hogy itt volt a terrorizálásra alkalmas kis oroszlánalany... :P :) Viszont érdekes volt megfigyelni, hogy Mandy a gazdái temperamentumát "örökölte", mert ők eléggé aktívak, nyüzsgőek, míg Málác úr hozzám hasonult, mert elég békés és gyáva kis jószág, mint én. :)))Most pedig jöjjenek a képek, és egy videó az ismerkedésről:


treenke's Punky and Mandi album on Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése